Al jaren laten mensen zonnepanelen op hun dak installeren, voor de opwek van zonne-energie. A&T heeft onder andere voor het dak indeksysteem een samenwerkingsverband aangegaan met Loci.

Veelal zijn dat installaties die bovenop het bestaande dak worden geplaatst. Een nieuwe mogelijkheid is dat het dak zelf een zonnepaneel wordt. Loci is een volledig geïntegreerd en dakvullend zonnepanelendak voor nieuwbouw en renovatieprojecten.

Hoe werkt het dak indeksysteem?

Het volledige dakvlak wordt gevuld met de zwarte zonnepanelen. Rond sparingen, schoorstenen en dakvensters worden dummy-panelen toegepast met dezelfde esthetische uitstraling als de actieve zonnepanelen waardoor een homogene esthetische uitstraling ontstaat. Door het uniek bevestigingssysteem zijn de panalen in verticale richting gepotdekseld, wat een optimale waterdichtheid garandeert en is er enig reliëf aanwezig waardoor het dakvlak niet de volledige aandacht van de woning trekt. Een Loci p daksysteem is in vergelijking tot andere producten een van de beste op de markt. Door efficiëntie gebruik te maken van de montagematerialen, de combinatie van functies en het gebruik van zoveel.